بیشتر خانمها برای رفع موهای زائد ناحیه تناسلی به جلسات درمانی لیزر برای بیکینی میروند. ممکن است بعد از لیزر در این ناحیه، تورم، قرمزی، خارش و عارضههای پوستی دیگری هم به وجود بیاید. البته تمام این موارد با رعایت نکات بهداشتی و دستورالعملها برطرف میشود.
اما گاهی برای دخترها این سوال پیس میآید که عوارض لیزر بیکینی برای دختر چیست؟ آیا ممکن است قاعدگی، پرده بکارت یا رحم دخترها تحت تاثیر این عوارض باشند؟ آیا امکان دارد این روش برای دختران نازایی را به همراه داشته باشد؟ در این مطلب تمام این سوالها را پاسخ میدهیم.
لیزر بیکینی برای دختر
خیلی از دخترها دوست دارند با استفاده از لیزر، موهای زائد نواحی مختلف بدن خود را از بین ببرند. خب این موضوع هیچ مشکلی ندارد تا وقتی که حرف از نواحی حساس بدن مثل بیکینی میشود. در این شرایط ممکن است فرد تحت تاثیر شایعهها و تصورات غلط قرار بگیرد و پشیمان شود. در حالی که عوارض لیزر بیکینی برای دختر مثل افراد دیگر است و به چند مورد جزئی مثل تغییر رنگدانههای پوست، خارش و… محدود میشود.
در این مطلب همراه ما باشید تا توضیح دهیم که آیا عوارض لیزر بیکینی برای دختران واقعیت دارد یا خیر.
شرح کامل لیزر بیکینی
یکی از نواحی مهم بدن که به لیزر احتیاج دارد، بیکینی است. این ناحیه به مراقبت بیشتری احتیاج دارد و باید در برابر هرگونه آلودگی محافظت شود. تمیز نگه داشتن خطوط بیکینی برای خانمها اهمیت بالایی دارد و لیزر موهای زائد، بهترین راه برای رفع دائمی موهای این ناحیه است. لیزر موهای زائد بدون زخمی کردن نواحی حساس، پوست را نرم و لطیف و بدون مو میکند.
بیکینی هم مانند دیگر نواحی بدن به نظافت احتیاج دارد. از این رو خیلی از دخترها تمایل دارند که موهای زائد این ناحیه را از بین ببرند؛ اما ممکن است از عوارض این کار بترسند. در حالی که هیچ جایی برای نگرانی نیست و اشعه لیزر هیچ ضرری ندارد.
مهمترین عوارض لیزر بیکینی برای دختر
خیلی از خانمها از انجام این کار اجتناب میکنند؛ زیرا فکر میکنند عوارض لیزر بیکینی برای دختران، صحت دارد. اما حقیقت این است که لیزر بیکینی برای دختر مجرد، بیخطر بوده و تاثیر آن روی ایجاد سرطان و ناباروری کاملا رد شده است. اشعه لیزر هیچگونه تاثیر منفی روی رحم دخترها ندارد و روشی ایمن است که به از بین بردن موهای زائد بدن کمک میکند. اشعه لیزر تا چند میلیمتر زیر پوست نفوذ میکند و این شیوه درمانی به هیچ وجه آسیبی به ارگانهای داخلی نمیرساند.
۱- لیزر بیکینی و احتمال سرطان
عوارض لیزر بیکینی برای دختر شامل تحریک پوست، ایجاد قرمزی، درد و تورم کوتاه مدت است. در مواردی نادر هم شاید باعث ایجاد زخم، عفونت یا تغییر رنگ پوست شود؛ اما به هیچ وجه باعث سرطان نمیشود. اگر لیزر موهای زائد بدن در یک کلینیک حرفهای انجام شود، هیچ عارضهای ندارد. به شرطی که فرد معالج، مراقبتهای قبل و بعد از لیزر را به خوبی رعایت کند.
۲- لیزر بیکینی و احتمال ناباروری
یکی دیگر از نگرانیها از عوارض لیزر بیکینی برای دختر مربوط به شنیدن شایعاتی درباره ناباروری است. اشعه لیزر تنها بر فولیکولهای مو تاثیرگذار است و به هیچ وجه به اندامهای داخلی مانند رحم و تخمدانها نفوذ نمیکند. از طرفی لیزر بیکینی با کیست تخمدان بیارتباط است و لیزر موهای زائد در سعادت آباد یا هر کلینیک دیگر، به هیچ وجه باعث نازایی و کیست تخمدان پلی کیستیک نمیشود.
۳- لیزر بیکینی و احتمال قاعدگی
اشعه لیزر نهایتا تا عمق ۳ میلیمتری پوست نفوذ میکند تا با هدف قرار دادن فولیکولها، موهای زائد نواحی مورد نظر را از بین ببرد. از این رو هیچ تاثیر منفی بر روی قاعدگی ندارد و نظم آن را بر هم نمیزند. شما میتوانید با خیال راحت نواحی شکم، بیکینی و… را لیزر کرده و مطمئن باشید که زمان قاعدگی شما تحت تاثیر قرار نمیگیرد.
۴- سوختگی و تاول پوست بیکینی
یکی از خطرناک ترین و بدترین عوارض لیزر ناحیه بیکینی، سوختگی و تاول زدن پوست است. استفاده از طول موج زیاد و زدن شات های طولانی مهم ترین عامل سوختگی پوست می باشد. چرا که طول موج های بالای لیزر باعث می شوند تا دمای پوست به صورت قابل توجهی بالا رفته و سوختگی رخ دهد.
بنابراین در این حالت تخریب پوست نمی تواند موجب جوانسازی آن شود. بلکه باعث تخریب کلی سلول های پوستی خواهد شد. سوختگی پوست موجب تاول زدن آن و بعدها باعث بروز اسکار و زخم ناشی از آن می شود. بنابراین سوختگی را می توان بدترین عارضه لیزر بیکینی دانست.
۵- التهاب و قرمزی پوست ناحیه بیکینی
هر چند بروز التهاب، قرمزی و احساس سوزن سوزن شدن در ناحیه لیزر بیکینی کاملا طبیعی است. اما به هر حال جزء عوارض آن به حساب می آید. بعد از لیزر ناحیه مدنظر قرمز شده و ممکن است احساس گرما داشته باشید. این حس کاملا طبیعی است.
چرا که دستگاه لیزر باعث ایجاد این التهاب و قرمزی می شود. بعد از لیزر، احساس درد جزئی خواهید کرد. البته این درد به اندازه ای نیست که نتوانید آن را تحمل کنید. بلکه این درد جزئی نهایتا بعد از ۲۴ ساعت به صورت کامل رفع می شود. همچنین می توانید از داروهای مسکن برای کنترل این درد استفاده کنید.
۶- پوسته پوسته شدن و ترک برداشتن آن
یکی از شایع ترین عوارض لیزر بیکینی، پوسته پوسته شدن و ترک برداشتن پوست در اثر خشکی زیاد است. مسلما دمای بالای لیزر می تواند مقادیر زیادی از رطوبت پوست را گرفته و آن را خشک کند. این خشکی زیاد گاهی وقتا به حدی است که موجب لایه لایه شدن پوست ناحیه مدنظر می شود.
خارش و سوزش به وجود آمده هم به دلیل خشکی زیاد اتفاق می افتد. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند بعد از انجام هر گونه لیزری بر روی پوست خود حتما از آبرسان های قوی در ناحیه مدنظر استفاده کنید. ژل آبرسان می تواند رطوبت از دست رفته پوست را به او بازگردانده و مانع از پوسته پوسته شدن آن شود. این گونه سلول های پوستی می توانند در شرایط بهتری خود را بازسازی کرده و به کلاژن سازی بپردازند.
پیشگیری تا درمان لیزر بیکینی برای دختر مجرد
عوارض لیزر بیکینی برای دختران مجرد ممکن است شامل قرمزی و تحریک پوست، ماندگاری جای زخم و اسکار، پوسته پوسته شدن، تغییر رنگ، سوختگی و تاول یا خطرات عفونت پوست در ناحیه بیکینی باشد. البته این موارد همگی موقت هستند و در مدت زمان کوتاهی برطرف میشوند. لیزر فقط لایه سطحی پوست را هدف قرار داده و به عمق پوست یا ریشه مو نفوذ نمیکند. با این حال برای به حداقل رساندن عوارض لیزر بیکینی، رعایت کردن موارد زیر بسیار مهم است:
- استفاده از کمپرس سرد همراه با یخ
- ماساژ ناحیه مورد نظر با ژل آلوئه ورا
- استفاده از پماد زینک اکساید در محل لیزر
- استفاده از لباسهای گشاد برای گردش هوای آزاد روی سطح پوست
آیا اشعه لیزر برای دختران مضر است؟
عوارض لیزر بیکینی برای دختر به دلیل مضر نبودن اشعه لیزر برای پوست، رد میشود. لیزر، یک روش درمانی و زیبایی است که باید توسط یک پزشک متخصص و باتجربه و در یک کلینیک معتبر انجام شود. اشعه لیزر به طور خاص فولیکولهای مو را هدف قرار داده و به عمق پوست نفوذ نمیکند. از این رو کاملا ایمن است و شاید عوارض کوتاه مدتی مثل سوختگی و التهاب، قرمزی و خارش یا تیرگی داشته باشد.
دختران از چه سنی میتوانند لیزر بیکینی را انجام دهند؟
از دیدگاه علمی، لیزر مو برای دختران بهتر است از ۱۵ سالگی به بعد انجام شود. دختران میتوانند پس از رسیدن به سن بلوغ و به تعادل رسیدن هورمونها، لیزر بیکینی را انجام دهند. این سنین، بهترین زمان انجام لیزر بیکینی برای دختران است. بدین ترتیب احتمال بروز عوارض لیزر بیکینی به حداقل میرسد.
لیزر بیکینی و ابتلا به زگیل تناسلی
در صورت مراجعه به یک کلینیک معتبر و استفاده از دستگاههای غیر تماسی، احتمال انتقال زگیل تناسلی به حداقل میرسد. برای کاهش احتمال بروز این عوارض، رعایت کامل اصول بهداشتی بسیار مهم است.
آیا لیزر بیکینی به پرده بکارت آسیب میرساند؟
لیزر هیچ آسیبی به پرده بکارت نمیزند. عمق نفوذ لیزر به پوست در حد چند میلیمتر است و این روش اصلا به تخمدان آسیب نمیرساند.
سخن پایانی
اکنون که میدانید عوارض لیزر بیکینی برای دختر هیچ فرقی با خانمهای دیگر ندارد، میتوانید پس از به تعادل رسیدن هورمونها از موهای زائد خود خلاص شوید. این موها مخصوصا در نواحی حساس ممکن است باعث آزار شما شوند. بهترین راه این است از لیزر استفاده کنید تا با هدف قرار دادن فولیکولها در نواحی مورد نظر، موهای زائدتان را از بین ببرید. بدین ترتیب پوست شما نرم و یکدست شده و با بسته شدن منافذ، یک تا دو درجه روشنتر هم میشود.
سوالات متداول
۱) آیا عوارض لیزر بیکینی برای دختر باکره واقعیت دارد؟
خیر عوارض لیزر بیکینی برای دختران نیز مشابه افراد دیگر است و به مواردی مثل قرمزی و تحریک پوست، خارش و… محدود میشود. این عوارض کوتاه مدت هستند و در مدت زمان کوتاهی از بین میروند.
۲) آیا لیزر بیکینی باعث تغییر رنگ پوست در این ناحیه میشود؟
در بعضی موارد ممکن است با تحریک پوست، رنگ بیکینی دچار تغییر شود. با این حال در بیشتر موارد به دلیل بسته شدن منافذ، رنگ پوست یک تا دو درجه روشنتر میشود.
بدون دیدگاه