بروز جوش صورت یا در نواحی مختلف بدن یکی از مشکلات شایعی است که معمولا بین نوجوانان و جوانان دیده می شود. حتی برخی از جوانان ممکن است در سنین بالاتر هم شاهد برآمدگی و جوش هایی در صورت باشند که باعث به وجود آمدن احساس ناخوشایندی می شود.
تخصصی ترین کلینیک لیزر جای جوش
برخی از جوش ها در سنین مختلف روی پوست ایجاد می شود، ممکن است باعث باقی ماندن لکه های قوی و ماندگاری روی پوست شود. اما خوشبختانه در طی دهه اخیر روش های مختلفی برای از بین بردن و رفع جای جوش وجود دارد.
✅ انواع لیزر جای جوش | لیزر فرکشنال، CO2، Nd، Er ، و الکساندرایت |
✅ تعداد جلسات لیزر جای جوش | معمولاً بین ۳ تا ۶ جلسه |
✅ مدت زمان هر جلسه | ۱۵ تا ۳۰ دقیقه |
✅ دوره بهبودی | ۳ تا ۷ روز |
✅ مشخص شدن نتایج نهایی | نتایج لیزر بهبود جای جوش بعد از چند هفته تا چند ماه نمایان میشود |
یکی از بهترین روش ها لیزر جای جوش است. در این روش طی چندین جلسه جای لک های باقی مانده از جوش ها برطرف و درمان می شود. در صورتی که شما نیز به زیبایی چهره خود اهمیت می دهید و به دنبال راهی برای برطرف شدن جای جوش خود هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با یکی از بهترین روش ها به نام لیزر جای جوش آشنا شوید.
دلایل جوش و آکنه صورت چیست؟
بروز جوش در صورت دلایل مختلفی دارد که دختران و پسران جوان و نوجوان به آن دچار می شوند. به صورتی که میزان جوش ها در دوران بلوغ و نوجوانی به اوج خود می رسد. غدد چربی در نزدیکی فولیکول ها قرار دارند و به طور طبیعی ماده ای به نام سبوم تولید می کنند تا پوست صورت خشک نشود. اگر این ماده سبوم بیش از حد تولید و ترشح شود، باعث ترکیب شدن با سلول های مرده سطح پوست شده و روی فولیکول ها جوش ایجاد می شود.
نوع آکنه ای که روی پوست ایجاد می شود نیز با توجه به باز یا بسته بودن فولیکول پوست متفاوت خواهد بود. در هر صورت یکی از روش های موثر در از بین بردن جای جوش لیزر است که در ادامه به معرفی آن می پردازیم.
کلینیک معتبر لیزر جای جوش کجاست؟
در برخی شرایط جوش هایی که در قسمت های مختلف بدن ایجاد می شود، به دلایل مختلف باعث به وجود آمدن عوارض مختلفی می شود. یکی از مهم ترین عوارض به جا ماندن جای جوش روی پوست است. در برخی شرایط بدن قابلیت ترمیم کردن پوست را نداشته و به همین دلیل باید از روش های درمانی برای رفع جای جوش استفاده کرد.
یکی از بهترین روش هایی که در کلینیک ایران انجام می شود، لیزر جای جوش است. لیزر درمانی یک درمان تهاجمی محسوب می شود که با استفاده از آن یک اشعه روی پوست تابیده می شود و لکه ها به مرور برطرف می شود. اشعه لیزر به عمق لایه های پوست صورت یا قسمت های دیگر نفوذ می کند. سپس این اشعه باعث تحریک شدن کلاژن سازی و تشکیل سلول های جدید در پوست می گردد.
در واقع در این روش انتظاری نمی رود که بلافاصله شاهد از بین رفتن جای جوش ها باشید. بلکه مدت زمانی طول می کشد که فرایند تولید کلاژن کامل شده و متناسب با مقدار لازم پوست کلاژن تولید شود.
بهترین زمان انجام لیزر جای جوش
همان طور که در پاراگراف اول اشاره شد، بروز جوش صورت به دلایل مختلفی ایجاد می شود. از جمله مهم ترین دلایل شایع می توان به تغذیه غیر صحیح، نوسانات هورمونی، اختلالات کبدی، قرار گرفتن در سن بلوغ مصرف برخی از داروها و … اشاره کرد.
بنابراین می توان گفت بهترین زمان برای انجام لیزر جای جوش زمانی است که ابتدا دلیل بروز جوش توسط پزشک متخصص پوست و زیبایی تشخیص داده شود. سپس با استفاده از کرم های موضعی جوش ها درمان شده و شدت جوش زدن کاهش یابد. پس از آن در صورت لزوم لیزر جای جوش انجام شود.
بهترین لیزر جای جوش کدام است؟
با توجه به این که جوش صورت یا نواحی مختلف به دلایل متفاوتی ایجاد می شود، برای درمان جای جوش نیز ممکن است برای همه بیماران استفاده از یک روش لیزر پیشنهاد نشود. بنابراین باید ابتدا با یک پزشک متخصص پوست و زیبایی مشورت کنید.
به طور کلی می توان گفت برای درمان لکه های ناشی از جای جوش که دارای رنگ دانه هستند، لیزر نوری موثرتر است. اما برای درمان اسکارهای برآمده یا فرورفته، لیزر فرسایشی مانند اربیوم یا لیزر فرکشنال روش مناسب تری است و اثر گذاری بهتری دارد.
روش های لیزر جای جوش صورت
به طور کلی با توجه به عمق لک های قهوه ای یا قرمزی که بر اثر جای جوش ایجاد ی شود، روش های مختلفی هم برای درمان و استفاده از لیزر جای جوش در سعادت آباد وجود دارد. بنابراین پزشک پس از معاینه کردن بهترین روش موثر را پیشنهاد داده و اجرا می کند. به طور کلی دو نوع لیزر برای جای جوش وجود دارد که عبارتند از:
۱- لایه برداری سطحی:
در این روش صرفا یک لایه برداری از سطح پوست انجام می شود.
۲- ایجاد حرارت در لایه میانی:
در این روش، اشعه لیزر روی لایه میانی پوست تابیده می شود. سپس لایه ها و سلول های مرده سطح پوست از بین می رود. پس از آن سلول های جدید شروع به تولید کردن کلاژن کرده و به مرور جای جوش ها از بین می رود.
مزایای لیزر جوش چیست؟
لیزر جای جوش صورت به دلیل مزایای منحصر به فردی که دارد، به عنوان یک روش مناسب و کاربردی محسوب می شود. این روش با وجود این که یک روش تهاجمی است، اما طرفداران زیادی هم دارد. از جمله مهم ترین مزایای لیزر جوش می توان موارد زیر را نام برد:
- از بین بردن انواع لکه های پوستی
- از بین رفتن کامل تغییر رنگ های پوستی
- درمان فرو رفتگی های ناشی از اسکار و جای جوش
- یکدست شدن قسمت های مختلف صورت
- روشن تر شدن رنگ پوست
مراقبت های قبل و بعد از لیزر جای جوش
برای این که پس از انجام لیزر جای جوش، شاهد مشکلات یا حساسیت های پوستی نباشید، توصیه می شود که مراقبت های لازم قبل و پس از لیزر را به طور کامل انجام دهید. از جمله مهم ترین مراقبت ها می توان موارد زیر را نام برد:
- دو هفته قبل از لیزر، مصرف سیگار را قطع کنید.
- از محصولات مراقبت پوستی حاوی رتینوئید یا اسید گلیکولیک هستند، ۲ تا ۴ هفته قبل از لیزر استفاده نکنید.
- قبل از لیزر در معرض نور مستقیم خورشید نباشید.
- از کرم ضد آفتاب با کیفیت استفاده کنید.
- از تونر یا مرطوب کننده مناسب استفاده کنید.
عوارض جانبی لیزر جای جوش
لیزر جای جوش را به عنوان یک روش غیر تهاجمی و بدون خطر جهت از بین بردن جوشها میشناسند اما این روش درمانی ممکن است با یک سری عوارض جانبی همراه باشد. افراد پس از لیزر درمانی ممکن است به مدت ۴۸ ساعت احساس درد، تورم، سوزش و خارش در ناحیه مورد نظر را تجربه کنند. این موضوع کاملا طبیعی است و به خودی خود رفع میشود. در صورتی که با گذشت یک هفته این علائم رفع نشدند، بهتر است این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
کاندیدای مناسب لیزر جای جوش
انجام لیزر جای جوش برای تمامی افرادی که از جوشهای سر سیاه و سر سفید عمیق رنج میبرند و آثار ناشی از جوش بر روی پوست آنها باقی مانده و زیباییشان را کاهش میدهد، میتواند مناسب باشد.
جالب است بدانید انجام لیزر جای جوش همچنین کمک میکند تا چهره شما زیباتر و جوانتر به نظر برسد. به همین دلیل برخی از افراد با هدف زیبایی بخشیدن به چهره خود و کاهش چین و چروکها لیزر جای جوش را انجام میدهند.
کاندیدای نامناسب لیزر جای جوش
با این که لیزر جای جوش یک روش کم خطر برای بیشتر افراد در نظر گرفته می شود، اما برخی از افراد کاندیدای مناسبی برای انجام این روش درمانی نیستند. این افراد عبارتند از:
- مادران باردار و شیرده
- افرادی که قبلاً لیزر درمانی انجام داده اما نتیجه نگرفتهاند.
- افراد مبتلا به بیماریهای انتقادی
- افرادی که زخمهایی باز بر روی پوست خود دارند.
تعداد و فواصل جلسات لیزر جای جوش
تعداد جلسات لیزر درمانی لازم برای بهبود جای جوش بسته به شرایط بیمار مشخص میشود. پزشک برنامه منظمی را برای لیزردرمانی در نظر میگیرد تا نتایج دلخواه حاصل شود. معمولا برای از بین بردن جای انواع جوش با لیزر بین ۲ تا ۴ جلسه لیزر درمانی تجویز می شود. این جلسات معمولا در فواصل زمانی کمتر از ۶ ماه انجام می گیرد. با این وجود بهتر است حتما در این مورد با پزشک خود مشورت کنید تا یک برنامه درمانی مشخص برای شما در نظر گرفته شود.
آیا استفاده از لیزر برای از بین بردن جای جوش دردناک است؟
به طور کلی لیزر جای جوش یک روش غیر تهاجمی است که درد ندارد. با این وجود افراد در هنگام لیزر ممکن است گرمای خفیفی را احساس کنند. احساس این گرما برای برخی از افراد سخت است. به همین دلیل از بی حسی های موضعی استفاده می شود. چنانچه در هنگام لیزر احساس درد زیادی داشتید، بهتر است این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
سوالات متداول لیزر جای جوش
۱- آیا افرادی که جوش فعال دارند، می توانند لیزر کنند؟
خیر. بهتر است ابتدا جوش ها درمان شود.
۲- لیزر تا چند درصد باعث بهبود جای جوش می شود؟
با توجه به نوع پوست، نوع لیزر و میزان لک های ناشی از پوست، امکان برطرف شدن جای جوش بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد وجود دارد.
۳- بعد از چند جلسه جای جوش برطرف می شود؟
بسته به نوع پوست ممکن است حداقل به ۳ جلسه لیزر نیاز باشد تا جای جوش ها برطرف شود.
کلینیکی که بهش اطمینان دارم. از خدمات لیزر گرفته تا مراقبت دقیق بعد از کاشت مو، همه چیز فوقالعاده بود.
ممنون از مقاله مفیدتون