لاپاراسکوپی لاغری

  • افراد زیادی درگیر مشکلات چاقی و اضافه وزن هستند و از روش‌های مختلفی برای دستیابی به وزن مناسب استفاده می‌کنند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۱.۹ میلیارد فرد بزرگسال در سراسر جهان اضافه وزن دارند که ۶۵۰ میلیون نفر آن‌ها چاق هستند.

    رژیم غذایی و ورزش می‌تواند برای این افراد موثر باشد، اما برخی دیگر باید درمان‌های فشرده‌تری را انجام دهند. در این مرحله جراحی لاپاراسکوپی لاغری مطرح می‌شود. در این مطلب از کلینیک ایران همراه ما باشید تا همه چیز را درباره لاپاراسکوپی لاغری بدانید.

    لاپاراسکوپی لاغری

    لاپاراسکوپی معده، راهکاری‌ایده‌آل برای افرادی است که از اضافه وزن رنج می‌برند. انجام این عمل باعث محدودیت مصرف غذا و کاهش جذب آن می‌شود؛ زیرا بخش بزرگی از معده توسط پزشک برداشت و کیسه معده کوچکی را جایگزین آن می‌کنند. تمامی افراد، گزینه مناسبی برای انجام این عمل نیستند و معمولا افراد با اضافه وزن زیاد به سراغ آن ‌می‌‌آیند.

    نحوه انجام لاپاراسکوپی لاغری

    نحوه انجام لاپاراسکوپی لاغری

    نحوه انجام لاپاراسکوپی لاغری بدین صورت است که جراح برای انجام عمل از طریق کانول‌ها یا وسایل لوله مانند باریک و ایجاد برش، به شکم ورود می‌کند. دستگاه لاپاراسکوپ به یک دوربین فیلمبرداری کوچک وصل شده و با ورود به شکم، تصاویر آن روی‌ مانیتور پخش می‌شوند. جراح با داشتن نمایی بزرگ از معده و سایر اندام‌های داخلی، عمل را انجام می‌دهد.

    در عمل لاپاراسکوپی ۵ تا ۶ برش کوچک روی شکم ایجاد شده و جراح یک کیسه معده کوچک را با برداشتن بخشی از معده به وجود می‌آورد. خروجی کیسه معده جدید به طرف قسمت پایین روده کوچک تخلیه و بدین صورت جذب کالری اندک می‌شود. این کیسه جدید مصرف مواد غذایی را محدود می‌کند و با کاهش جذب مواد غذایی، لاغری فرد را در پی دارد.

    روش‌های لاغری با لاپاراسکوپی

    افرادی که وزن اضافی دارند، همیشه به دنبال راهی برای رهایی از چربی‌های اضافی هستند. اما ورزش و تغذیه برای همه افراد پاسخگو نیستند. اگر شما هم نتوانستید از روش های قبلی نتیجه بگیرید یا درباره روش‌های جراحی دیگر خیلی مطمئن نیستید، پیشنهاد می‌کنیم لاغری با لاپاراسکوپی را انجام دهید. در ادامه روش‌های لاغری با لاپاراسکوپی را بررسی می‌کنیم.

    ۱- حلقه معده

    حلقه معده یکی از روش‌های لاغری با لاپاراسکوپی به حساب می‌آید که می‌تواند هم قابل تنظیم و هم غیر قابل تنظیم باشد. در این روش با گذاشتن یک کمربند نیم اینچی دور قسمت بالایی معده، یک مجرای ورودی ثابت برای معده پایین ایجاد می‌شود. در مدل‌های قابل تنظیم، حلقه به شکل کیسه کوچک پر از محلول نمک استریل است که هر چه این محلول بیش‌تر باشد، حلقه تنگ‌تر می‌شود.

    ۲- گاستروپلاستی عمودی با نوار

    در این روش با ایجاد یک کیسه کوچک، ورود غذا به معده پایینی محدود می‌شود. یک نوار تقویت شده‌ای در مجرای ورودی کیسه قرار می‌دهند؛ زیرا ممکن است این کیسه، اختلال یا انحرافی را در معده به وجود آورد.

    ۳- بای پس معده

    در روش بای پس معده، بخشی از دستگاه گوارش برداشته می‌شود. با انجام این کار، اشتها و به طبع حجم ورودی غذا و نهایتا میزان جذب آن به طرز چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

    روش‌های لاغری با لاپاراسکوپی

    ۴- اسلیو معده

    در اسلیو معده هم بخشی از معده را به کمک جراحی جدا می‌کنند و به شکل لوله درمی‌آید. این معده کوچک نه تنها میزان غذای کم‌تری را در خود نگه می‌دارد؛ بلکه بخش برش یافته باعث کاهش هورمون مربوط به اشتها هم می‌شود.

    ۵- اسلیو معده همراه با سوئیچ اثنی عشر

    در این روش بخش بزرگی از معده حذف و دریچه انتقال غذا به سمت روده همراه با قسمت اول روده کوچک، کنار گذاشته می‌شوند. سپس جراح بخش میانی روده را بسته و به شکل مستقیم به روده کوچک متصل می‌‌کند. به این عمل جراحی، سوئیچ اثنی عشر می‌گویند.

    نکته حائز اهمیت در رابطه با عمل اسلیو معده همراه با سوئیچ اثنی عشر، عدم خروج هیچ یک از قسمت‌های روده از بدن است. خارج نشدن هیچ یک از بخش‌های روده به جریان صفرا و شیره لوزالمعده در این قسمت کمک می‌کند. به همین دلیل انحراف صفرا و لوزالمعده از دیگر نام‌های این عمل به حساب می‌آیند.

    کاندیدای مناسب لاپاراسکوپی معده

    • افرادی با اضافه وزن بیش‌تر از ۴۵ کیلوگرم
    • افراد بدون هیچ گونه مشکل متابولیکی یا هورمونی
    • بیماران دارای مشکلات فیزیکی، اجتماعی، روانی و… به دلیل چاقی و اضافه وزن
    • متقاضیان شکست خورده از سایر روش‌های کاهش وزن مانند رژیم غذایی

    چه کسانی نمی‌توانند لاپاراسکوپی لاغری انجام دهند؟

    آیا همه بیماران می‌توانند لاپاراسکوپی را انجام دهند؟

    بیمارانی با جراحی‌های شکمی قبلی یا شرایط پزشکی خاص مانند بیماری قلبی و ریوی یا اختلالات خونریزی، گزینه مناسبی برای لاپاراسکوپی لاغری محسوب نمی‌شوند. جراحی باز روشی سنتی است که احتمالا برای برخی از بیماران مانند افرادی با بافت اسکار گسترده یا آناتومی پیچیده گزینه بهتری باشد.

    اما معمولا به زمان بهبودی و بستری طولانی‌تری نیاز دارند. نهایتا انتخاب هر کدام از روش‌ها وابسته به سابقه پزشکی و وضعیت بیمار است.

    اقدامات قبل از لاپاراسکوپی لاغری

    • چکاپ توسط پزشک برای تشخیص امکان انجام عمل لاپاراسکوپی لاغری یا غیرممکن بودن
    • انجام آزمایش خون جهت بررسی وضعیت سلامت بدن
    • مراجعه به روانپزشک برای بررسی توانایی بیمار جهت سازگاری با تغییرات پس از عمل
    • امکان نیاز به مشورت با پزشک متخصص قلب یا ریه وابسته به شرایط سلامتی فرد
    • رضایت کتبی برای انجام جراحی پس از بررسی تمامی خطرات احتمالی عمل
    • داشتن رژیم غذایی مایعات شفاف یک روز قبل از جراحی
    • تخلیه کامل روده بزرگ قبل از جراحی
    • نخوردن هیچ گونه ماده غذایی جز داروهای تجویزی پزشک در شب قبل از عمل
    • ترک سیگار
    • عدم استفاده از دارو‌های رژیمی دو هفته قبل از عمل
    • محدودیت مصرف دارو‌هایی مانند آسپرین، دارو‌های ضد التهاب، ویتامین E و رقیق‌کننده‌های خون به مدت چند روز تا یک هفته قبل از جراحی

    اقدامات قبل از لاپاراسکوپی لاغری

    اقدامات لازم بعد از لاپاراسکوپی

    • احتمالا همان روز انجام عمل، شخص از بیمارستان مرخص می‌شود. بسیاری از افراد فعالیت‌های عادی خود را می‌توانند یک یا دو روز پس از بازگشت به خانه شروع کنند.
    • در صورت شاغل بودن بهتر است به مدت یک هفته مرخصی بگیرید.
    • دو تا سه هفته پس از انجام عمل، فرد باید غذا‌های له شده و مایعات را مصرف کند. پس از آن باید غذا‌های نرم و بعد غذا‌های معمولی را به رژیم اضافه کند. بیمار می‌تواند شش هفته بعد از جراحی، غذا‌های معمولی بخورد.

    کاهش وزن با لاپاراسکوپی معده چقدر است؟

    اکثر افراد در طول دو سال اول پس از انجام لاپاراسکوپی لاغری چیزی بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از وزن خود را از دست می‌دهند. اگر شاخص توده بدنی فرد قبل از عمل ۶۰ باشد، احتمالا حتی بیش‌تر از ۵۰ کیلو وزن کم کند. با این وجود عوامل دیگری هم در تعیین کاهش وزن با لاپاراسکوپی دخیل هستند؛ زیرا وضعیت سلامت و بدن افراد با یکدیگر تفاوت دارند.

    مزایای لاپاراسکوپی معده

    مزایای لاپاراسکوپی معده 

    برخورداری از تهاجم کم‌تر نسبت به سایر روش‌ها و ایجاد زخم‌های کوچک

    • دستکاری کم‌تر اندام‌های داخلی و احتمال کم‌تر چسبندگی احشا شکمی
    • مدت زمان کوتاه‌تر عمل
    • درد و عوارض کم‌تر نسبت به سایر روش‌ها
    • دوران نقاهت کوتاه مدت و عدم نیاز به بستری شدن

    عوارض لاپاراسکوپی لاغری

    هر عملی ممکن است همراه با یک سری عوارض باشد. به طور کلی لاپاراسکوپی لاغری، یک عمل ایمن است. اما حدود ۱۰ درصد افراد احتمالا دچار عوارضی مانند عفونت زخم، نشت، سوراخ شدن روده، آبسه، مشکلات ریوی، لخته شدن خون در رگ‌ها و انسداد روده می‌شوند. در برخی از موارد نادر احتمال نیاز به جراحی مجدد هم وجود دارد.

    کمبود آهن، ویتامین B12، فولیک اسید و در نتیجه کم خونی، سندرم دامپینگ و کمبود پروتئین از جمله عوارض احتمالی دیگر لاپاراسکوپی به حساب می‌آیند. اگر پس از انجام عمل مشکلاتی برای دستگاه گوارش رخ دهد، به سادگی با استفاده از اشعه ایکس یا آندوسکوپی قابل مشاهده نیست.

    عوارض لاپاراسکوپی لاغری

    سخن پایانی

    انجام لاپاراسکوپی لاغری چندان دردناک نیست و فرد پس از گذشت مدت کوتاهی از عمل می‌تواند کار‌های معمول زندگی را انجام دهد. در بسیاری از موارد فرد بیش از ۵۰ درصد وزن قبلی خود را با انجام این عمل کم می‌کند. این عمل با وجود مزایای بسیار نسبت به سایر روش‌ها، بدون عوارض هم نیست.

    پس از انجام لاپاراسکوپی جهت جلوگیری از کمبود ویتامین و مواد معدنی، زیر نظر پزشک مولتی ویتامین و مکمل‌های غذایی مصرف کنید. به وسیله لاغری با لاپاراسکوپی دیگر می‌توانید اندام زیبا و تراشیده شده خود را ببینید و برای همیشه از شر چربی‌های اضافی راحت شوید.

    همچنین شما می‌توانید با مراجعه به کلینیک ایران زیر نظر بهترین و مجرب‌ترین کادر، لاپاراسکوپی را انجام داده و از زیبایی اندام خود لذت ببرید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    پشتیبان سایتمشاهده نوشته ها

    Avatar for پشتیبان سایت

    این مقاله به کوشش مدیریت و اعضای تیم کلینیک ایران تولید شده است. تک‌تک ما امیدواریم که با تلاش اعضا، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت وب فارسی داشته باشیم.

    بدون دیدگاه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *